Taal keuze

enfrdeitptrues

 

Iedereen die op de Spoedpost in het Spaarne Gasthuis werkt doet zijn best u zo goed mogelijk te behandelen, te verzorgen en te begeleiden. Toch kan het voorkomen, dat u ergens niet tevreden over bent. Wij willen graag op de hoogte zijn van uw ongenoegen. Dat geeft ons de gelegenheid soortgelijke klachten in de toekomst te voorkomen.

Wanneer u ergens niet tevreden over bent, kunt u dit het best eerst zelf met de direct betrokkene(n) bespreken. Dat geeft degene die uw klacht heeft veroorzaakt de mogelijkheid iets te herstellen of te verbeteren. Als dat niet lukt, of als het contact niet naar tevredenheid verloopt, kunt u zich wenden tot de klachtencoördinator van het Spaarne Gasthuis. Deze functionaris neemt ook de klachten in ontvangst die specifiek gaan over de huisartsenzorg op de Spoedpost. Bereikbaarheid klachten functionaris: Telefoonnummer: 023-224 2130 E-mail:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Brief: Spaarne gasthuis t.a.v. afdeling Klachtenbehandeling. - Antwoordnummer 900 - 2000VB Haarlem

Voor het indienen van een klacht, kunt u tevens een formulier afhalen bij de afdeling patiëntenvoorlichting in het Spaarne gasthuis Haarlem Noord en Haarlem Zuid. U hoeft hiervoor geen afspraak te maken.

Wilt u iets kwijt waar u wel tevreden over bent? Of u heeft een suggestie voor ons? Ook dan kunt u gebruikmaken van onderstaand formulier.


Klik hier voor het klachtenformulier van het Spaarne Gasthuis.

Klik hier voor het klachtenreglement SSZK versie 01-2017

Klik hier voor de klachtenreglement van het Spaarne Gasthuis.

 

 

Login Huisarts