Taal keuze

enfrdeitptrues

 

SSZK

Als u gedurende de avond, midden in de nacht of in het weekend dringend medische hulp nodig hebt, dan belt u de Spoedpost.

Telefoonnummer Spoedpost 023-5453200

Voor levensbedreigende situaties belt u 112

Meldt u zich altijd eerst bij de receptie.

Heeft U een afspraak?

De huisarts onderzoekt u en bespreekt met u wat er aan de hand is en hoe dit behandeld kan worden.

Heeft u geen afspraak?

Een triageverpleegkundige of een doktersassistente bepaalt met een kort intakegesprek hoe spoedeisend uw klacht is en met wie u een eerste consult krijgt: huisarts, arts-assistent, SEH-verpleegkundige of de SEH arts of medisch specialist. U krijgt een kaart waarop de werkwijze van de spoedpost, de toegwezen behandelaar en het tijdstip van het consult of behandeling vermeld staan.

Voor niet dringende klachten kunt u het advies krijgen om een afspraak met uw eigen huisarts te maken

Wachttijden

De triageverpleegkundige bepaalt of u directe hulp nodig heeft. Als dat niet het geval is kunt u in de wachtkamer plaatsnemen. Patienten die zonder afspraak binnenkomen bij de spoedpost worden dus niet altijd in volgorde van binnenkomst behandeld.

Vanzelfsprekend streven wij ernaar u zo snel mogelijk te behandelen. Toch kan het zijn dat u voor uw gevoel lang moet wachten. Dat kan verschillende oorzaken hebben t.w.

Trauma

Alle artsen en verpleegkundigen zijn bezig met het behandelen van traumapatienten die wel acute behandeling behoeven

Rontgen

U moet een rontgenonderzoek ondergaan. Ook hier geldt dat sommige patienten sneller geholpen moeten worden i.v.m. de ernst van de aandoening.

Bloed

Uw bloed wordt onderzocht en u moet wachten op de uitslagen. Dit duurt ongeveer een uur.

Overleg

De arts vraag advies aan een collega die, omdat deze ook werkzaam is op andere afdelingen, niet direct kan komen.

 

 

Klachten over de huisartsenzorg van de Spoedpost

De locaties van het Spaarne Gasthuis hebben een Spoedpost: een combinatie van de huisartsenpost en de Spoedeisende Hulp. De huisartsen zijn verenigd in de Stichting Spoedpost Zuid Kennemerland. Klachten over uw behandeling door de huisarts kunt u melden bij de ombudsvrouw en zij zorgt voor doorgeleiding van uw klacht naar de Stichting Spoedpost Zuid-Kennemerland.

Login Huisarts